Sveštenik i dizač tegova iz BiH prodaje priznanja i nagrade da bi spasio mlade živote Josipu i Nirmeli

Sveštenik i prvak Bosne i Hercegovine u dizanju tegova don Anto Ledić odlučio je prodati sva svoja priznanja, medalje i pehare kako bi pomogao Josipu Lediću Ledanu s Kupresa i Nirmeli Kurtović iz Zenice u njihovom liječenju.

Don Anto Ledić bio je ravnatelj Katoličkog školskog centra u Zenici, a trenutno radi u pastoralnoj službi u novotravničkoj župi “Presvetog Trojstva”. U svojoj karijeri imao je mnogo hobija, ali i profesionalnih životnih zanimanja koja su mu donijela brojna priznanja i nagrade. Don Anto Ledić je u blagdanskim danima odlučio pokrenuti akciju prikupljanja sredstava za liječenje Josipa Ledića Ledana i Nirmele Kurtović na taj način što je pokrenuo aukciju za osvojena priznanja.

U razgovoru za Klix.ba don Ledić istiće kako život vrijedi više nego bilo koje priznanje koje čovjek u životu stekne.

“Zdravlje je vrijednije od bilo kojeg priznanja. Nemam velikih mogućnosti pomoći, pa sam odlučio prodati svoja odličja jer njihova vrijednost je najveća kada neko bolestan ima koristi od toga. Meni su sada samo uspomena, a njima vjerujem može pomoći da dođu do zdravlja i zivota”, izjavio je Ledić za klix.ba.

U svojoj karijeri don Ledić je sedam puta osvajao zlato u seniorskoj konkurenciji na državnim takmičenjima, jedanaest puta je osvojio zlatno odličje u veteranskoj konkurenciji, jedno zlatno odličje u konkurenciji državnih prvaka, dok je u Ukrajni na Svjetskom prvenstvu veterana osvojio osmo mjesto. Čak tri puta proglašavan je i najuspješnijim sportistom veteranom Srednjobosanskog kantona. Osim sportskih uspjeha, ostvario je i životno ostvarenje i to u Zenici gdje je izabran za laureata grada.

Na prodaju je 15 pehara, 33 medalje, deset plaketa te Grb pape Ivana Pavla II kojeg mu je lično Ivan Pavle II darovao, odljev sa grbom Marije Tereze G. i drugi predmeti…

Najniža cijena na aukciji za pehare će biti 100 KM, 50 KM za medalju, dok će se ostale stvari prodavati po dogovoru.

Svi zainteresovani koji žele kupiti neko od navedenih priznanja mogu kontaktirati don Antu Ledića na broj 062 992 851 ili mailom: [email protected]

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana