Šta je doneo treći dan CES-a

Apsolutni pobednik je 55-inčni OLED LG televizor. LG 55EM9600 OLED TV nudi superiorne mogućnosti OLED tehnologije u ultra-tankom panelu, širine nepunih 4 mm (u poređenju s njim smartfoni deluju „gojazno”).

Nagradu publike dobio je Razerov projekat Fiona – i dalje samo koncept – koji će u mobilne uređaje uvesti „ozbiljne” igračke mogućnosti.
Pobednici po kategorijama su Nokijina Lumia 900, Fujifilm X-Pro 1, Simple.TV DVR, MakerBot 3D štampač, ASUS Memo 370T… Kompletnu listu možete videti ovde.

Kompanija luksuznih proizvoda Bang & Olufson pokušava da se približi potrošačima sa plićim džepom jeftinijom linijom prenosivih zvučnih sistema, slušalica, zvučnika i televizora.

Prvi proizvod predstavljen na CES-u, koji stiže u prodavnice 23. januara je Beolit 12, bežični prenosivi zvučnik za iPhone, iPad i druge Appleove uređaje i košta 799 dolara.

Nova linija nikako neće biti jeftina, ali značajno povoljnija od trenutne ponude B&O.

Research In Motion konačno je blagoslovio svoj PlayBook tablet aplikacijama za email, kontakte i kalendar. OS 2.0 update biće dostupan u februaru.

Na premijeri PlayBooka RIM je rekao da bi ova vrsta aplikacija predstavljala pretnju za bezbednost i odvratila korporativne klijente. To je, međutim, stavilo PlayBook u krajnje nepovoljnu poziciju u odnosu na druge tablete.

Samsung Electronics otkrio je da je njihov cilj da iskorene greške na baterijama u svojim telefonima. „Ne želimo da, kad odete na spavanje ili ustanete ujturo, budete zabrinuti da li će vam baterija izdržati”, kazao je Kevin Pakingam.

Ako to učine, biće pravi blagoslov. Sve više opcija u smartfonima, veći ekrani i brži procesori ugrozili su autonomiju baterije. Na svu sreću, ovogodipnji CES je pokazao da proizvođače rade na rešenju problema.

Jedna od naprimamljivijih opcija Motorolinog Droid Razr Maxxa upravo je ta što ima znatno veću bateriju od Droid Razra.

Izvor: CNET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.