Tadić da me podrži u 2. krugu

Zukorlić kaže da je to način da mu uzvrati za glasove Bošnjaka koje je dobijao na prethodnim izborima.

“Znamo da je Tadić dva puta pobjedio zahvaljujući glasovima Bošnjaka. Poznato je šta je tada obećavao i da ništa nije ispunio. Zato je došlo vrijeme da snosi političke poslijedice”, rekao je Zukorlić na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, dodao je da bi sada “bilo red” da ga Tadić, koji je i sam kandidat na predsjedničkim izborima, podrži u drugom krugu izbora i “vrati ono što je dobio na prethodnim izborima”.

Muftija je najavio da će “najvjerovatnije” sutra Republičkoj izbornoj komisiji predati 12.000 potpisa gradjana koji podržavaju njegovu kandidaturu. Zukorlić je dodao da je “i pored opstrukcije” državnih organa i partija na vlasti u rekordnom roku prikupio više od zakonom predvidjenog broja potpisa.

“Imamo i značajan broj potpisa gradjana srpske nacionalnosti, što smo doživjeli kao potvrdu da će moja kandidatura poremjetiti planove Tadiću i Ljajiću (Rasimu, ministru rada i socijalne politike)”, rekao je on.

Rok za predaju kandidatura na predsjedničkim izborima ističe 15. aprila u ponoć. Kandidaturu potpisima mora da podrži najmanje 10.000 gradjana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.