Teksas košulja: Od Divljeg zapada do ultimativnog modnog komada

Teksas košulja spada u grupu odjevnih predmeta koji se na moderan način upotpunjuju kako u casual tako i malo ozbiljniji stil oblačenja.

Uz pravilan izbor kroja, boje i stila vaša mogućnost kombinovanja sa drugim komadima biće neograničena.

Stilovi

Postoje dva osnovna stila, a u zavisnosti od vaših afiniteta sami izaberite model koji preferirate.

Košulje od deblje tkanine

Ukoliko volite malo komotnije modele i casual cool izgled, malo deblje teksas košulje su pravi izbor za vas. Ovaj model kreira pravu mačo estetiku i predstavlja omaž pionirima američke mode. Takođe je sjajan element u višeslojnom oblačenju, posebno kao dio sličnog stila, pa se lijepo kombinuje sa teksas jaknama sa krznom, ispranim farmerkama i kožnim čizmama, posebno onim sportskim modelima.

Košulje od tanje tkanine

Za ljubitelje svestranih komada, fit teksas košulje od tanjih materijala su rješenje kako za opuštenu tako i za formalnu varijantu oblačenja. Sjajno izgledaju onako raskopčane kombinovane sa patikama ali i sa laganim sakoima. Ovaj model košulja ima i vrlo praktičnu namjenu, naime odličan je dio garderobe u vremenu između sezona, tako da ga možete nositi ispod jakne ali i kao samu jaknu preko majice.

Boja

Najpopularnije košulje od teksasa su u svjetlo plavim nijansama i one isprane sa nekoliko tonova plave na sebi. Stilisti preporučuju isprani džins jer lijepo stoji uz svačiju boju tena, pa tako otvara izgled svakog muškarca umjesto da ga čini pomalo blijedim. U posljednjih nekoliko sezona veliki hit su košulje od crnog denima, međutim morate voditi računa o kontrastu boja, tačnije da jedan od dva džins komada budu u različitim nijansama. To u praksi znači ukoliko nosite crnu košulju kombinujte je sa svijetlijim užim džinsom, dok teget farmerke ponesite sa svijetlijim nijansama teksas košulje.

Veličina

Ništa ne može da upropasti izgled muškarca kao odjeća koja nije u odgovarajućoj veličini. To isto važi i kada je riječ o teksas košuljama. Košulje koje izgledaju veliko i glomazno neće vam pružiti željeni izgled čak i ako preferirate baggy stil odijevanja. Zapamtite, kragna košulje mora lijepo da stoji na vašem vratu i nikako ne bi smijela biti preširoka, dok ostatak košulje mora pratiti konture vašeg gornjeg dijela tijela kako biste kreirali savršenu siluetu. Rub košulje treba da bude na nivou malo ispod vašeg struka.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook