Thaçi: Kako je moguće da premijer Kosova bude jači jer nema dosije OVK, ja sam bio ponosni vojnik

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je ponosan što je bio vojnik “Oslobodilačke vojske Kosova” od njenog osnivanja i da mu je najveća čast u životu što je nosio uniformu OVK i bio njen politički direktor.

Tači je na svom Fejsbuk nalogu napisao da ta uniforma i služenje u oslobodilačkoj borbi nije hendikep, već čast, privilegija i ponos u bilo kakvom sučeljavanju sa bilo kim.

„Nisam mislio, a kamoli verovao, da će doći dan kada će se član Skupštine Republike Kosovo zakleti da je aktuelni premijer Kosova pred Srbijom jači, jer nema krivični dosije OVK. Pitam dotičnu damu: koji zločin je počinila OVK?”

Tači je napisao da je OVK imala samo jednu misiju – proterivanje Srbije sa Kosova.

„OVK je ostvarila san stanovnika Kosova. Dobili smo slobodu, nezavisnost i suverenitet. Čuli smo takve etikete o OVK, najvećem nacionalnom projektu, samo u Beogradu i Moskvi. Ponavljam, ponosan sam što sam bio član OVK i njen politički direktor. Imamo sreću da smo ubedili najmoćniji vojni savez na svetu, NATO, da nam pomogne i zajedno oslobodimo našu zemlju. Oslobodioci Kosova su svi građani Kosova“, naveo je Tači.

 

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana