Thaçi ponovo nazvao Kurtija ilegalnim uzurpatorom, kritikovao vladu zbog mjera oporavka

Predsednik Kosova Hašim Tači, nazvao je danas vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija ilegalnim uzurpatorom i dodao da je tokom 45 dana, dok nije smenjen, počinio dva ozbiljna kršenja Ustava, prenosi Koha.

Taj list podseća da je predsednik Ksova Tači juče izjavio da je Aljbin Kurti uzurpirao funkciju premijera čak i nakon dva ozbiljna kršenja ustavnih zakona i da se ponaša kao ilegalni čovek na kosovskoj političkoj sceni.

Aljbin Kurti, kako navodi Koha danas nije želeo da komentariše Tačijeve izjave protiv njega, već je rekao je da “Tači svoje želje opisuje kao Kurtijeve činjenice”.

“Ono što je predsednik rekao o meni, čini mi se da je on svoje želje opisao kao svoje činjenice. Ja sam sadašnji premijer”, rekao je Kurti.

Hašim Tači održao je danas sastanak u Privrednoj komori Kosova, sa predsednikom Beratom Rukićijem i privrednicima i u obraćanju medijima nazvao vladu neuspelom u pogledu ekonomskog oporavka.

„Kosovo postepeno ali uspešno prevazilazi ovu vanrednu situaciju. Obaveza je da se institucije zemlje vrate sa maksimalnom posvećenošću normalnom životu, ali i da imaju ekonomski oporavak. Svi ćemo raditi zajedno, jer je od vitalnog značaja da dobijemo kompletan i jasan paket “, rekao je Tači.

On je najavio da će biti preduzete sve druge institucionalne mere i ocenio da smo do sada imali neozbiljan i neuspešan vladin pristup u pogledu ekonomskog oporavka.

Rukići je rekao da smo „u neuobičajenoj situaciji jer pandemija nije uticala samo na javno zdravlje, već i na ekonomiju“.

“Zahtevali smo politički konsenzus koji omogućava Kosovu da ima paket za brzi ekonomski oporavak, ali bez dugoročne štete. Sa predsednikom smo razgovarali o situaciji u preduzećima, efektima dosadašnjih mera i ulozi institucija “, rekao je on.

(Kosovo Online/Koha ditore)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana