Thaçi: Sastanak sa Putinom veliko dostignuće

Predsednik Kosova Hašim Tači je rekao da je sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni i da je to “veliko dostignuće”.

Tači je rekao da stav Rusije prema Kosovu treba da se menja i da je sastanak sa ruskim predsednikom bio razumljiv u tom pravcu.

“Bio je korektan sastanak, normalan, bez nekog posredovanja. Ovo je prvi sastanak između Kosova i Rusije na institucionalnom nivou. Mislim da je ovo korak napred u odnosima sa Rusijom. To je dobro za obe zemlje, za mir i stabilnost ubuduće”, rekao je predsednik Tači za Klan Kosova.

“Mi nismo razgovarali o konkretnim stvarima, detaljima, razgovarali smo o opštim aspektima i mogućnosti da Rusija menja svoj stav prema Kosovu. Putin je istakao da je ovo osetljivo pitanje. Naglasio sam da nismo ni prijatelji ni neprijatelji, ali možemo da imamo normalne i korektne odnose kao i ostale zemlje sa Rusijiom. Smatram da je ovo veliki korak za kosovsku diplomatiju. Sa raznim diplomatama smo razgovarali kako bi ovaj sastanak bio od interesa i on se desio”, istakao je Tači.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana