Tinejdžerka ostala bez ruku i nogu da bi preživjela

Naizgled običan sezonski grip napravio pakao od života 18-godišnjakinje iz Kalifornije.

Tinejdžerka Kejtlin Dobrou (18) iz SAD ostala je bez ruku i nogu pošto su ljekari u Oranž Kauntiju u Kaliforniji morali da joj odsijeku udove da bi joj spasli život jer je bolovala od teškog meningitisa i infekcije krvi.

Opaku bolest izazvale su bakterije Meningococcal, a u svijetu od ove bolesti umre jedan od pet zaraženih pacijenata.

Mlada Amerikanka se prije mjesec dana razboljela od bolesti slične sezonskom grip, ali pošto jednog dana nije mogla da ustane iz kreveta, njena majka Keti odvela ju je u bolnicu u Oranž Kauntiju.

Kad se njeno zdravstveno stanje pogoršalo, porodica je mislila da će umrijeti. Meningitis je zahvatio ruke i noge i da bi je spasli ljekari su odlučili da joj amputiraju sve udove. Noge su morali da odsijeku ispod koljena, a ruke iznad laktova.

– Kejtlin je jedan dan došla s posla s visokom temperaturom i legla u krevet. Sutradan sam joj dala lijekove protiv gripa, ali joj nije bilo bolje, pa smo hitno morali da je odvedemo u bolnicu. Ona je do sada imala čak devet teških operacija i ostala je bez ruku i nogu, ali je ipak preživjela. Kad je puste iz bolnice, ljekari će joj staviti vještačke udove i ona će morati ponovo da uči da hoda. Prodali smo kuću kako bismo joj omogućili da nastavi da živi jer su operacije skupe – ispričala je majka Keti američkim medijima.

Porodica Dobrou sada moli sve dobre ljude da im novčano pomognu kako bi mogli da kupe malu kuću u kojoj će živjeti i brinuti o ćerki.

– Kejtlin ima veliku energiju i želju za životom, a nema dom u kojem može da nastavi da živi. Odličan je đak i voljela je da igra i da se šeta s drugovima. Trenutno smo smješteni kod rođaka i zato molimo sve dobre ljude da nam pomognu – napisala je majka Keti u pismu potencijalnim donatorima, prenosi Daily mail.

Od bakterije Meningococcal do sada je u Oranž Kauntiju umrlo najmanje petoro ljudi, a šestoro se i dalje bori za život u bolnici. Zbog toga su medicinske službe iz ovog mjesta u Kaliforniji upozorile stanovništvo da obrate pažnju na simptome gripa koji izazivaju meningitis, a za koji se sumnja da je u SAD najvjerovatnije došao iz Meksika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.