Tragedija zbog facebooka: Ako si tako dobar prijatelj, zašto si “bockao’ moju gospođu?”

Scott Humphrey je više puta udario Richarda Rovetta dok su se vozili taksijem.

Na sudu u Nottinghamu rećeno je da je Humphrey (27) ljutito upitao Rovetta: “Ako si tako dobar prijatelj, zašto si ‘bockao’ moju gospođu?

Poslati virtualni ‘poke’, odnosno ‘bocnuti’, obično se doživljava kao koketiranje.

Tužitelj Gareth Gimson rekao da je svađa kulminirala kad se taksi zaustavio u Top Valey. Humphrey je udario 29-godišnjaka, uzrokujući mu krvarenje iz nosa, a zatim je uslijedio fatalni udarac zbog kojeg je prijatelj pao i udario glavom u pločnik.

Rovetto, otac jednog djeteta, zadobio je teške povrede glave, a umro je u bolnici sat vremena kasnije. Humphrey je pobjegao s mjesta događaja, ali se kasnije predao policiji.

Taksista je ispričao da je Humphrey optužio Rovetta da je kontaktirao njegovu djevojku preko Facebooka. Izjavio je da je izraz koji je koristio Humphrey ‘poke’, odnosno bockanje.

Richard Rovetto je rekao da nije znao da je to njegova djevojka, a onda je rasprava postala još žustrija.

Humphrey je priznao ubistvo i osuđen je na četiri godine.

-Kada ste izašli te večeri, ubistvo Vam nije bilo na kraj pameti. Niste ga namjeravali ubiti. Dio tragedije je čista slučajnost. I večeras će se negdje dogoditi ovakva ruča, ali će osoba ustati i otići i policija nikad neće doznati – rekao je sudac.

-Okrivljenik se istinski kaje, nikad neće zaboraviti taj dan. Bio je slomljen kad je čuo šta se dogodilo Rovetti. Bio je vrlo iskren i odmah je sve priznao – rekao je branitelj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.