Tri jednostavna trika kojima možete odagnati osjećaj gladi

Držanje dijete zahtijeva disciplinu i dosljednost, ali neizdrživi osjećaj gladi može sve da upropasti. Kako biste izdržali do samog cilja upoznajte se s tri “ubice” gladi koje možete kombinovati između obroka.

1. Kiseli krastavci

Kiseli krastavci ne moraju biti samo prilog već i idealno sredstvo za “ubijanje” gladi. Ova kisela poslastica snižava šećer u krvi pa samim time i ublažava osjećaj gladi. Ako sat vremena prije obroka osjetite neopisivu želju za hranom, zagrizite nekoliko kiselih krastavaca.

2. Bademi, orasi i lješnjaci

Dobro je poznato da je koštunjavo voće zdrava i hranljiva grickalica koju možete upotrijebiti između obroka. Šaka ove zdrave poslastice trenutno će vas zasititi, a u kombinaciji sa sušenim voćem poput suhog grožđa, smokvi ili šljiva, čine nepobjedive borce protiv gladi.

3. Mineralna voda umjesto gaziranih sokova

Iako gazirani sokovi takođe ubijaju glad, oni su kalorični što vam nikako neće pomoći ako ste na dijeti. Sok zamijenite mineralnom vodom. Ona će vas trenutno naduti, a samim time i zasititi. Ovo niskokalorično piće možete da iskombinujete i s prethodno navedenim namirnicama. Popijte čašu mineralne vode nakon već spomenutih grickalica što će dodatno utoliti vašu glad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.