TRI NAJMOĆNIJE SOBNE BILJKE: Čiste vazduh, donose pozitivnu energiju, čuvaju zdravlje – DA LI IH IMATE U DOMU?

Nije novost da je vazduh u zatvorenom prostoru do 5 puta lošijeg kvaliteta od svježeg, spoljnog vazduha. Toksini koji se nalaze unutar našeg doma mogu da uzrokuju različite zdravstvene tegobe, kao što su glavobolja, vrtoglavica, slabost. Na sreću, priroda je za nas osmislila izvrsne filtre i pročišćivaće vazduha – sobne biljke. Neke od njih možda već imate u svom domu, a ako namete, sada je pravi trenutak da ih nabavite.

Kaktus

Some Surprising Facts About McDonald’s That You Probably Didn’t Know
Biljke koje su mnogima omiljene, posebno onima koji su po cijeli dan na poslu, zbog lakog održavanja. Osim što su zahvalne i atraktivnog izgleda, kaktusi i imaju veliku moć upijanja štetnog elektromagnetnog zračenja i smanjuju koncentraciju isparljivih organskih materija. Ne treba mu čak ni velika doza svjetlosti, kao ni vlažnost vazduha.

Fikus

Moćna bilja koja je pravi prirodni filter vazduha od prašine, gljivica i bakterija,a ono što je važno neutralizuje i duvanski dim. Važno je znati da fiksu treba postaviti na izvor svjetlosti, a nikako na promaju.

Aloe vera

Ljekovita svojstva ove biljke su višestruka. Sadrži 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka, između ostalog, vitamine C i B, minerale, mangan cink, bakar i brojne druge. Aloa vera ima snažno antibakterijsko i antigljivično dejstvo, ali zanimljivo je i da savršeno uklanja štetne materije iz vazduha, uključujući i zračenje televizijskog ekrana i monitora. Zato se vrlo preporučuje da je uzgajaju oni koji mnogo vremena provode ispred računara.

Izvor: Lepa&Srećna

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.