Tri sestre rođene u devet mjeseci… a nisu trojke!

Cara Singh (4) postala je starija sestra kada je imala devet mjeseci. Blizankinje Laura i Jenna (4) rođene su prevremeno u 28 nedelji.

One su sestre, imaju četiri godine ali nisu trojke. Najstarija sestra Cara je imala samo devet mjeseci kada je postala starija sestra blizankinja Laure i Jenne.

Majka Tessa Singh (40) ostala je u drugom stanju 12 nedelja nakon rođenja Care ali blizankinje su prevremeno rođene u 28 nedelji.

Gospođa Singh je učiteljica a njen suprug frizer. Kćerku Caru su dobili u julu 2008. godine. Nakon tri mjeseca počeli su rade na drugoj bebi jer su željeli da budu približne starosti a nisu znali koliko bi dugo mogao trajati period do začeća.

Na iznenađenje, Tessa je ostala trudna u prvom pokušaju, a bila je u šoku kada su joj doktori rekli da očekuje blizance. Tri bebe u devet mjeseci, malo je previše.

Međutim, u aprilu 2009. godine gospođa Singh je doživjela prevremeni porođaj. Bili su u strahu za život djevojčica. Nisu vjerovali da će preživjeti.

Imale su ozbiljne zdravstvene komplikacije ali su se izborile. Zanimljivo je da se ponašaju kao trojke. Uvijek se oblače isto, nikada se ne odvajaju i žele da spavaju u jednom krevetu.

Roditelji kažu da je možda bio šok roditi tri bebe za devet mjeseci, ali sada taj osjećaj ne bi mjenjali nizašta na svijetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.