Tri vrste treninga s kojima se najbolje tope masne naslage

Za topljenje masnih naslaga potrebno je obaranje unosa kalorija i aktiviranje u fizičkom smislu, a određene vrste vježbanja su pravi šampioni kada je taj proces u fokusu.

Smatra se da je svaka aktivnost dobra jer pokreće potrošnju energije iz unutrašnjih izvora, ali tri vrste vježbanja su kroz cijeli niz naučnih istraživanja dokazale svoju efektivnost. O kojim vrstama vježbanja se radi i kako te vježbe izvoditi za najbolje rezultate, možete provjeriti u nastavku.

Intervali vježbanja s visokim intenzitetom, princip su fizičke aktivnosti koja s dobrim nizom razloga bivaju sve poštovaniji u svijetu fitnessa. Poznatiji pod skraćenim nazivom HIIT, taj napredni kardio način vježbanja se kroz čitav niz velikih istraživanja dokazao kao mnogo efikasniji od konvencionalnog kardija s lakšim intenzitetom.

Osim što potiče snažno topljenje masnih naslaga i djeluje tako da se i satima poslije organizam oporavlja i troši kalorije, HIIT treninzi su i vjerovatno najbolji način izgradnje kondicije i eksplozivnosti.

Jedini konkretni trening nekog sporta koji se može svrstati u ovu odabranu grupu je trening boksa. Angažman cijelog tijela prilikom izvođenja pokreta i snažni kardio poticaj, unapređenje brzine, agilnosti i koordinacije, samo su dio elemenata koje sa sobom nosi bokserski trening.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana