Tri vrste treninga s kojima se najbolje tope masne naslage

Za topljenje masnih naslaga potrebno je obaranje unosa kalorija i aktiviranje u fizi─Źkom smislu, a odre─Ĺene vrste vje┼żbanja su pravi ┼íampioni kada je taj proces u fokusu.

Smatra se da je svaka aktivnost dobra jer pokre─çe potro┼ínju energije iz unutra┼ínjih izvora, ali tri vrste vje┼żbanja su kroz cijeli niz nau─Źnih istra┼żivanja dokazale svoju efektivnost. O kojim vrstama vje┼żbanja se radi i kako te vje┼żbe izvoditi za najbolje rezultate, mo┼żete provjeriti u nastavku.

Intervali vje┼żbanja s visokim intenzitetom, princip su fizi─Źke aktivnosti koja s dobrim nizom razloga bivaju sve po┼ítovaniji u svijetu fitnessa. Poznatiji pod skra─çenim nazivom HIIT, taj napredni kardio na─Źin vje┼żbanja se kroz ─Źitav niz velikih istra┼żivanja dokazao kao mnogo efikasniji od konvencionalnog kardija s lak┼íim intenzitetom.

Osim ┼íto poti─Źe sna┼żno topljenje masnih naslaga i djeluje tako da se i satima poslije organizam oporavlja i tro┼íi kalorije, HIIT treninzi su i vjerovatno najbolji na─Źin izgradnje kondicije i eksplozivnosti.

Jedini konkretni trening nekog sporta koji se mo┼że svrstati u ovu odabranu grupu je trening boksa. Anga┼żman cijelog tijela prilikom izvo─Ĺenja pokreta i sna┼żni kardio poticaj, unapre─Ĺenje brzine, agilnosti i koordinacije, samo su dio elemenata koje sa sobom nosi bokserski trening.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐