Trodnevna jogurt dijeta

Namjenjena onima koji ne samo da žele da izgube poneki kilogram poslije praznika već i da očiste organizam.

Postoji nekoliko dijeta sa jogurtom. Ova je namjenjena onima koji ne samo da žele da izgube poneki kilogram poslije novogodišnjih praznika već i da očiste organizam od teške, masne i visokokalorične hrane.

Traje samo tri dana, što znači da ju je lako provesti. Podrazumjeva se, glavna namirnica u toku dana je jogurt. Sa njom započinjete i završavate dan. Ali ako ste se uplašili da ćete tokom tri dana živjeti isključivo na jogurtu, prevarili ste se. Dozvoljene su još neke namirnice, naravno niskokalorične.

Evo šta treba da jedete:

Prvog dana: Za doručak voćni ili obični nemasni jogurt sa pahuljicama po želji, za ručak – na maslinovom ulju izdinstajte povrće, pomješajte ga sa rižom i začinite samo solju i biberom, a za desert pojedite voćni jogurt, za večeru – isjeckajte jednu mrkvu, jabuku i 50 g šunke, pa sve propržite na maslinovom ulju, pa na kraju u ovu salatu dodajte nemasni jogurt.

Drugog dana: Za doručak napravite salatu od jogurta i krastavca isjeckanog na kockice, za ručak jelo od ćuretine (prethodno ste je posolili i pobiberili) isprženo na maslinovom ulju, kojem dodajete isjeckane šampinjone, paradajz, papriku i, naravno, jogurt, za večeru pojedite dvije čaše jogurta pomješane sa nekoliko bobica miješanog šumskog voća.

Trećeg dana: Za doručak pomješajte jogurt, sir, isjeckanu jabuku, malo cimeta, soli i bibera, za ručak ispecite 150 grama filea od oslića i za prilog pripremite salatu od jogurta, isjeckanog krastavca i malo senfa, a za večeru skuhajte sto grama testenine, dodajte jednu nasjeckanu papriku i kuhano jaje i sve pomješajte sa jogurtom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.