Trojica marinaca kažnjena zbog napada na prostitutku

Panetta je izjavio da nema tolerancije za takvo ponašanje.

 Možete biti uvjereni da ćemo djelovati kako bismo osigurali da počinioci budu kažnjeni i da takvo ponašanje osudimo kao neprihvatljivo, izjavio je Panetta.

Sudeći po jednom vojnom zvaničniku, s marincima su bile najmanje dvije žene ispred noćnog kluba. Zvaničnik je kazao kako izgleda da je jedna od žena započela tuču u vozilu, nakon čega je izbačena iz automobila, i kada je pokušala da ponovo uđe, pala je na tlo i povrijedila se. Zvaničnik je također kazao da brazilske vlasti nisu podigle optužbe protiv marinaca.

Sudeći po drugom vojnom zvaničniku, član osoblja ambasade imao je funkciju supervizora. Taj zvaničnik je kazao da je žena slomila ključnu kost kada je izbačena iz automobila krajem decembra.

Zvaničnik je izjavio da je ambasada ušla u trag toj ženi i da joj je platila troškove liječenja u bolnici. Nakon skandala u Cartageni, ona je, međutim, unajmila advokata i tužila ambasadu. Obojica zvaničnika tražila su da ostanu anonimni jer nisu bili ovlašteni da pričaju o istrazi koja je u toku.  

Panetta se nalazi na turneji po Južnoj Americi tokom koje će se sastati sa svojim kolegama iz regije.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.