Ispovijest mladića kojeg je zločinac Breivik poštedio: Živ sam jer ličim na njega (VIDEO)

mladicbrev

Adrian Pracon, mladić koji je preživio masakr kojeg je norveški terorista Andres Behring Breivik počinio 22. jula prošle godine na otoku Utoya, u intervjuu za CNN progovorio je o stravičnom pokolju te se osvrnuo na Breivikovo svjedočenje pred sudom.

Šokiran je ostao izjavom teroriste da ga je poštedio jer je više nalikovao njemu samom nego ljevičarima, koje je odlučio poubijati.

“Dugo sam čekao i tražio odgovor na to pitanje, nadao sam se da ću ga jednom dobiti. Šokiralo me to što je rekao, nisam tako nešto očekivao”, kaže Pracon.

“Poštedio me jer me sudio prema mom izgledu, da je znao ko sam i za što se zalažem, da sam mu totalna suprotnost, ubio bi me”

“Stajao sam svega pet metara dalje od njega. Imao je moj život u svojim rukama. Preklinjao sam ga za život, poštedio me iz nekih svojih razloga”, prisjeća se Pracon stravičnog pokolja u kojem je ozlijeđen, ali je ipak izvukao živu glavu.

Pracon je dijete poljskih imigranata, a Breivik se, kako je rekao na sudu, u pokolj uputio kako bi “spasio Norvešku od multikulturalizma”.

Pracon i dalje proživljava traume, u glavi mu se vrte slike pokolja. Kako tvrdi o svemu je napisao u svojoj knjuzi, kako bi mu bilo lakše suočiti se sa svime što je proživio.

Tvrdi da  svjedočenje i suočavanje s Breivikom na sudu pomoći da lakše prebrodi proživljenu traumu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.