TUGA NA MAKSIMIRU: Iznenada preminuo legendarni nogometaš Dinama…

Nastupao je i za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy, gdje je igrao zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa Michelom Platinijem.

Iznenada je u četvrtak ujutro u 76. godini preminio Krasnodar Rora, još jedan iz one legendarne generacije 1967.

Još u utorak na Maksimiru i kasnije na ispraćaju na Mirogoju oprostio se, sa suzama u očima i teškoga glasa, od saigrača Slavena Zambate, a dva dana kasnije i on je preminuo.

Roru će navijači “Modrih” pamtiti kao jednog od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisalo 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka.

Rora je bio jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine. Rođen je 23. marta 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve nogometne korake načinio je sa 14 godina na šibenskim poljanama, i to baš u „nogometnom kvartu“ – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine, gdje je naslijedio dres s brojem 11, kojega nije ispuštao cijelo deceniju.

Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy, gdje je igrao zajedno s legendom francuskog i svjetskog nogometa Michelom Platinijem.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook