Turska za 12 godina otvorila sedam miliona radnih mjesta

Govore─çi o dometima turske privrede, premijer je rekao da Turska nastoji samu sebe opskrbljivati u namjenskoj industriji.

Premijer Turske Binali Yildirim izjavio je da je Turska, uprkos ekonomskoj i finansijskoj krizi u svijetu, posljednjih godina postigla veliki ekonomski napredak, javlja Anadolija.

“Turska je industrijska zemlja u rangu zemalja kao ┼íto su Italija i Kina. Danas je, naprimjer, svaki tre─çi proizvod bijele tehnike u Evropi proizveden u Turskoj. To je sigurno na┼í ponos”, rekao je on na sve─Źanosti dodjele certifikata i plaketa Udru┼żenja trgovinskih komora Turske.

“Vjerujemo u na┼íe proizvo─Ĺa─Źe, radnike, in┼żenjere i, op─çenito, u na┼íe ljude”, rekao je Yildirim, dodaju─çi da su poduzeti zna─Źajni koraci kako bi Turska mogla sama sebe opskrbljivati i u namjenskoj industriji.

Mlada radna snaga

Naglasio je da je u Turskoj u prethodnih 12 godina otvoreno više od sedam miliona radnih mjesta.

“Tokom prethodnih 12 godina omogu─çili smo posao za vi┼íe od sedam miliona osoba. Me─Ĺutim, to nije dovoljno, zato ┼íto imamo mladu radnu snagu, koja zauzima zna─Źajan postotak na tr┼żi┼ítu rada”, rekao je turski premijer.

“Na┼í prvenstveni cilj i dalje je da otvaramo nova radna mjesta kako bismo omogu─çili svijetlu budu─çnost na┼íoj omladini”, naglasio je Yildirim.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

´╗┐