Tužilaštvo pokreće istragu protiv Branislava Lečića

Krivična prijava protiv Branislava Lečića, povodom optužbi njegove mlađe koleginice, glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao, bit će podnijeta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, prenosi Nova.rs.

Danijela Štajnfeld, mlada srbijanska glumica, prethodno je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, ali je ime seksualnog napasnika kog optužuje, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrila krajem marta, nakon čega se vratila u Ameriku gdje inače živi. Ona je tada optužila za silovanje bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i iznijela da je on misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma utjecajna u svijetu filma i koja se također bavi produkcijom, ali ime nije željela da otkrije, smatrajući da je od tada prošlo dosta vremena i da će takav čin biti teško dokaziv.

Nedugo nakon toga, na naslovnoj strani Nedeljnika, 8. aprila, osvanula je ispovijest bivše jugoslovenske glumice i sadašnje psihologinje Merime Isaković, u kojem priznaje da je Lečić nju pokušao da siluje. U slučaju Isaković, koja je Lečića optužila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo 1978. godine, došlo je do apsolutne zastarjelosti krivičnog gonjenja.

Ipak, iako je javnost mislila da će Lečić proći bez posljedica u slučaju Štajnfeld, Isaković je poručila da je spremna da svjedoči i njena ispovijest je preokrenula događaj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook