U Srbiju ne želim ići, tamo se osjeća agresivnost (VIDEO)

“Jednostavno sam osjetila da mi je ova tema bitna, a ako će ovo biti i jedino što ću režirati, bila bih zadovoljna”, rekla je Jolie na konferenciji za novinare.

Dodala je da je radila sa “nevjerovatnom ekipom glumaca”.

Kazala je da je shvatila da ima odgovornost govoriti o takvim stvarima iz prošlosti o kojima kao mlada gotovo ništa nije znala kada su se one zbivale.

Ona je dodala da film nije antisrpski i da je tužno što se danas takvo pitanje uopšte i postavlja jer to znači da se na Balkanu još osećaju posljedice rata.

Jolie je na konferenciji, na pitanje da li će u okviru regionalne turneje njenog rediteljskog prvijenca posjetiti i Beograd, rekla da smatra da nije najbolji trenutak za to.

“Ne plašim se za svoju bezbjednost, ali smatram da trenutak nije najbolji. Osjeća se agresivnost i netrpeljivost u srbijanskim medijima. Mislim da ljudi u Srbiji neće moći jasno da vide poruku filma”, rekla je Jolie .

“Ukoliko dođem u Beograd, to će rasplamsati strasti. Ne osjećam se dobrodošlom u ovom trenutku”, navela je Jolie , ali je izrazila želju da jednog dana posjeti glavni grad Srbije, pogotovo zbog članova ekipe iz Srbije koje je upoznala na snimanju filma.

Ona je takođe navela da bi voljela da se sastane sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, jer je “oduvijek imala želju da se prilikom posjete raznim zemljama sreće i sa političarima koji ih vode”.

Istaknula je da se nada kako će i publika u Srbiji i RS odlučiti pogledati film i shvatiti kako je “riječ isključivo o umjetnosti”.

“Rat nije bio uravnotežen. Priča nije tek crno-bijela i u svakom liku postoje različiti slojevi”, rekla je Džoli.

“Ovo je poziv međunarodnoj zajednici da spriječi da se ponove ratovi poput onog u Bosni i Hercegovini devedesetih godina i zločini u Srebrenici koji su, između ostalog, obrađeni u filmu”, rekla je Jolie.

Na pitanje zašto je izabrala Bosnu kao inspiraciju i temu za svoj rediteljski prvenac, ona je rekla da je shvatila da je rat devedesetih “jedno grozno vrijeme o kome je malo znala”.

I moderator, reditelj Danis Tanović smatra kako film Angeline Jolie “nije usmjeren ni protiv koga, osim protiv rata, kao takvog”.

“Nakon čitanja scenarija ovog filma, jednoglasno smo svi rekli da ga želimo raditi, jer je on velika edukacija ne samo nama, već i cijelom svijetu”, kazala je glumica Zana Marjanović.

Izvor: dnevniavaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.