U teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj poginuli otac i kćerka sa Kosova (VIDEO)

U frontalnom sudara koji se dogodio u ponedjeljak ujutro na njemačkom autoputu B 462 u Dunningenu, život su izgubili 26-godišnji vozač automobila tipa BMW-a i jedna od njegovih kćerki, koja je zadobila vrlo ozbiljne povrijede i nije mogla da preživi, prenosi lajmi.net.

Druga kćerka, koja je takođe bila u automobilu, upućena je u Univerzitetsku bolnicu u Freibrugu sa povrijedama koje su opasne po život.

Negdje oko 11.00 sati, 26-godišnji vozač je putovao sa svojim kćerkama koje su imale tri i četiri godine. Tog kobnog dana oni su putovali na autoputu B462 od Hochwalda do Dunningena. Odmah nakon spajanja sa starim autoputem kod Dunningena Istok, iz još uvijek nepoznatih razloga vozač sa Kosova je prešao u lijevu traku i sudario se s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera, pišu njemački mediji, Prema izjavi njemačke policije 26-godišnji vozač i jedna od njegovih kćerki pronađeni su mrtvi u potpuno uništenom automobilu. Druga djevojčica je ozbiljno povrijeđena i život joj je ugrožen. Nema informacija koja od dvije djevojčice je preživjela nesreću.

Preživjela djevojčica hitno je helikopterom prebačena na univerzitetsku bolnicu u Freiburgu. Vozač kamiona je pretrpio lakše povrijede i upućen je na daljnji tretman na Klinici Rottweil Helios.

Javni tužilac Rottevillea naredio je prisustvo stručnjaka za nesreće, koji je odmah došao na lice mjesta. Automobil BMW je potpuno uništen, a kamion je pretrpeo znatnu štetu. Timovi vatrogasaca i drugi timovi za podršku prisustvovali su transportu žrtava nesreće i preduzimali druge mjere podrške.

(lajmi.net)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana