Ubistva na dvije lokacije, najmanje tri izvršioca

Istraga je utvrdila da je na žrtve pucano iz tri automatska oružja, što navodi da se radi o tri ili više izvršitelja, kazali su predstavnici MUP-a na konferenciji za novinare, navodeći da je slučaj prijavljen na telefonski broj 192 u 22.15 sati, ali ne kao ubistvo.

Kako je rečeno, u prvom javljanju policiji je priopćeno da su viđena tijela pet osoba u blizini jezera i da policija treba provjeriti da li se radi o pijanim ljudima, ili im je potrebna pomoć. U sljedećem pozivu 0,15 minuta kasnije, trojica pecaroša su javili da su pronašli tijela mladića i da se radi o ubojstvu, nakon čega je vrlo brzo policija stigla na mjesto zločina.

Prema rekonstrukciji zločina, koju je uradila istraga, ubijeni mladići su se najvjerojatnije spremali da odu, jer pozicija na kojoj su nađeni je daleko od vode, a auto im je bio u poziciji za odlazak. Ova pretpostavka MUP-a potvrđuje i to da je oprema za pecanje pronađena blizu njihovih tijela.

Automobil pete žrtve 0,45-godišnjeg stanovnika sela Čreševo, pronađen je oko 100 metara od tijela četiri mladića, i imao je otvoren prtljažnik, pa se pretpostavlja da se i on spremao za odlazak.

U MUP-u su rekli da je poznati svi podaci o automobilu “opel omega”, koji je pronađen na desetak kilometara od mjesto zločina, kao io “mercedesu” čije su registraske tablice korišcnje na crveni “opel”. U “opelu” su, kako je navedeno, pronađeni određeni tragovi koji su na analizi.

Što se tiče pomoći koju su ponudile pojedine strane obavještajne službe za rasvjetljavanje ovog zločina, iz MUP-a kažu da je ona za sada samo deklarativna. U MUP-u su rekli i da je, zbog prosvjeda koji su povodom tog zločina organizirani u ponedjeljak u Skoplju, podnijeto 14 kaznenih prijava protiv sudionika tih skupova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.