Udavio, pa isjekao čovjeka i dijelove tijela razbacao po Srbiji

Bankarski službenik Zoran Munćan osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva štediše Živojina Margetića (85), koga je prvo opljačkao, pa satarom isjekao na dijelove.

– Čitav život se borim za pravdu i istinu i u istrazi nisam ćutao da bih prikrio istinu. Nekoliko puta sam pokušao da se ubijem, ali sam uz Bibliju shvatio da bih tako počinio smrtni grijeh i ostaje mi da živim u patnji – rekao je prije pet godina službenik EFG Eurobanke Zoran Munćan (37) iz Novog Sada.

On je osuđen na kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva štediše Živojina Margetića (85), koga je prvo opljačkao, pa satarom isjekao na dijelove. Dijelove tijela razbacao je po Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru i Beogradu…

Kako piše dnevni list “Alo”, “Kasapin iz Novog Sada”, koji je radio kao referent štednje, mjesecima je planirao ovaj monstruozni zločin zbog 10.000 eura, koliko je uzeo sa Živojinovog računa u ovoj banci. Zoran je priznao zločin i do detalja ispričao kako je ubio i isjeckao na komade Živojina.

– Ne mogu opisati koliko se kajem zbog onog što sam učinio, moj život se pretvorio u pakao od kada sam počeo da uzimam heroin, droga je uzrok ovog zla. Odgovor sada tražim u molitvama – rekao je Munćan tada pred sudijom.

Ovaj zločin je otkriven kada je poslije istrage u EFG Eurobanci utvrđeno da je neko falsifikovanim potpisom sa računa deviznog štediše Živojina podigao 10.000 eura. Tada je klupko počelo da se odmotava, jer službenici banke nisu pronašli Živojina u stanu u ulici Vase Stajića u centru Novog Sada, pa su obavijestili policiju. Munćan je odmah suspendovan sa posla.

Prema riječima Zoranovih kolega, on je bio referent za štednju i imao je pristup podacima o štedišama. Najprije je našao podatke o deviznim štedišama sa većim ulozima, a onda je provjeravao ko od njih živi sam. Poslije nekoliko mjeseci “istraživanja”, izbor je pao na Živojina, penzionisanog radnika Privredne komore koji već godinama živi sam u jednom stanu u Novom Sadu. Zoran je upoznao starca koji je dolazio u banku i saznao da nema djecu i rodbinu, kao i da mu je nedavno umrla prijateljica sa kojom je živio.

Krajem februara 2007. godine uradio je lažnu dokumentaciju i angažovao prijatelja da u banci falsifikovanim ovlašćenjem podigne novac. Nesrećnog Živojina zvao je 9. marta 2007. godine da dođe u njegov stan, gdje ga je udavio.

Nakon ubistva Zoran Mućan je kupio nož, sjekiru, testeru i ručni cirkular, kojima je isjekao tijelo na više dijelova i upakovao ga u najlonske vreće. Neke je bacio u kontejner ispred svoje zgrade, a ostale je spakovao u automobil, te ih je odvezao i bacio u kontejnere. Glavu je držao cio dan na terasi, a sljedećeg dana se odvezao do Valjeva, gdje ju je bacio u kontejner.

Dijelove tijela razbacao je po deponijama u Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru i Beogradu. Radnici gradske čistoće u Novom Sadu pronašli su ljudske noge, ali od tada drugih tragova o žrtvi i ubici nije bilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.