UFC 220: Stipe Miočić ušao u historiju, pobjedom protiv Nganua treći put odbranio titulu

Stipe Miočić pobijedio je rano jutros Fransisa Nganua (Francis Ngannou) jednoglasnom odlukom sudija nakon pet iscrpljujućih rundi (tri puta po 50:44)

Iako ga je na samom početku veći i naizgled snažniji Nganu uzdrmao strašnim desnim aperkatom koji mu je gotovo zatvorio oko, Stipe se pribrao, uzvratio s par udaraca iz garda pa nizom rušenja potpuno poremetio i iscrpio svog suparnika.

Od druge do pete runde obrazac je bio isti – umorni Fransis pokušava jednim udarcem dohvatiti Miočića, a on ga ruši pa ground and poundom dodatno iscrpljuje.

Bila je to savršena, vjerovatno jedina taktika za takvu “zvijer” od borca kao što je Nganu. Nakon meča i sam Fransis je priznao da se Stipe borio puno pametnije nego što je to očekivao, dok je prvaku samo preostalo da kaže: “Ja sam najopasniji čovjek na svijetu”, prenose Sportske Novosti.

Miočić je nakon meča, vidno iscrpljen ali sretan najavio prinovu u porodici.

Ovom pobjedom Amerikanac hrvatskog porijekla postao je prvi šampion u historiji teške kategorije UFC-a koji je naslov odbranio tri puta u nizu.

Do sada su naslove dva puta u nizu branili Rendi Kutur (Randy Couture), Tim Silvia (Tim Sylvia), Brok Lesnar (Brock Lesnar) i Kein Velaskez (Cain Velasquez).

Ako je za vjerovati Danijelu Kormijeru (Danielu Cormieru), koji je protiv Volkana Oezdemira noćas odbranio naslov u poluteškoj kategoriji, upravo bi Velaskez mogao biti sljedeći protivnik Stipe Miočića.

Pogledajte kratke preglede svih borbi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana