Prizren: Uhapšene dvije osobe osumnjičene za uzimanje novca pod prisilom

Policija u Prizrenu uhapsila je dvije osobe osumnjičene za uzimanje novca pod pretnjom i prisilom. Glasnogovornik  policije u Prizrenu Hazir Berisha je potvrdio da je njihovo hapšenje obavljeno nakon dojave od strane jednog građanina.

“Nakon što je jedan građanin prijavio policiji zbog prijetnje i prisile od strane dvojice osumnjičenih osoba, regionalni Istražioci iz Prizrena pokrenuli su istragu o ovom slučaju, koja je uspješno završena hapšenjem G. Berishe i A. Kuqija iz Suvereke “kazao je Berisha.

Na osnovu prvih istraga sumnja se da su dvoje osumnjičene osobe s vremena na vrijeme uzimali novac na prisilan način od  žrtve ,prijeteći im da će upotrebiti silu nad njihma i njihovim porodicama. “U ovom slučaju, dat novac je fotokopiran a kasnije je pronađen od strane policije u automobilu jednog od osumnjičenika”, rekao je Berisha.

Prema riječima Hazira Berishe, tokom ove istrage policija je pretresla dvije kuće u potrazi za dokazima i pronašla samo jednu metalnu šipku.

Hazir Berisha je dalje kazao da je policijska akcija bila koordinirana od strane državnog tužioca gdje je po njegovom nalogu dvojci uhapšenim osobama određen pritvor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.