“Ukidanje večere” utiče višestruko dobro na ljudski organizam

Ako liježete kasnije, satnicu možete da pomjerite, važno je da je razmak između dva obroka 14 sati. 
 
Američki istraživački centar za dijetetiku je pokazao da redovno korištenje programa “Ukidanje večere” utiče višestruko dobro na ljudski organizam. 
  
SMANJENJE TJELESNE TEŽINE 
  

Ako ne uzimate hranu poslije 16 časova, tijelo počinje da sagorijeva masnoće polako. Ne treba da očekujemo instant rezultate, već treba da budemo strpljivi. 
  
Tijelo će sagorijevati nekoliko grama dnevno i to je prednost ove dijete jer se na taj način neće pojaviti višak kože zbog brzog gubitka prekomjerne težine već će se polako koža prilagođavati smanjenju težine.
  
ANTI-AGING 
  
Izvor unutrašnje mladosti je hormonalni balans i dokle god naše tijelo proizvodi dovoljno hormona, mi smo zdravi i izgledat ćemo mlađe. Glad stimuliše proizvodnju hormona rasta i melatonina. 
  
Naše tijelo luči dovoljnu količinu hormona rasta do 21. godine života i tada se lučenje smanjuje dok u starosti skoro da se uopšte ne luči. Manjak hormona rasta rezultira slabost mišića, zamor i povećan rizik od kardiovaskularnih bolesti. 
  
Naši preci, prije nekoliko stotina godina su odlazili na spavanje gladni tako da je naše tijelo spremno za duži period uslovnog posta. Kada smo prinuđeni da idemo na spavanje gladni, naša energija, koje bi tijelo kroistilo za varenje, se troši za eliminaciju štetnih supstanci, povećanje nivoa hormona i regeneraciju ćelija . 
  
MASNOĆE 
  
Ako redovno slijedite program povećan nivo hormona će uticati na smanjenje masnoće u tijelu, jačanje kostiju, povećanje elastičnosti kože, smanjenje holesterola u krvi, jačanje imuniteta, smanjenje zamora i poboljšanje funkcije srca. 
  
OBNOVA SNA 
  
Kao što znate, dok spavate praznog stomaka proizvodi se melatonin, hormon sna. Tada se temperatura tijela smanjuje i naš san je dublji i regenerišu se ćelije u tijelu. 
  
Svi ljudi nakon dobro prospavanih noći izgledaju mlađe i obrnuto, nakon neprospavanih noći i sami znate da ne izgledate dobro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.