Uradite samo ovo i lakše ćete prodati automobil

Vremenom, na automobilu plastika na farovima postaje zamućena ili požutjela, pa oni odaju utisak starijeg, neočuvanog automobila. Njihovim poliranjem, vaš automobil će izgledati ljepše, očuvanije i što je veoma važno kod prodaje, mlađe.

Ovo možete postići poliranjem farova namjenskim polir ili profesionalnim pastama, kao i koristeći specijalnu opremu, međutim odličan efekat možete postići malim, jeftinim trikovima.

Pranje farova

Na samom početku, najbolje bi bilo da farove, kao i dio oko njih operete vodom i deterdžentom za pranje automobila, kako biste uklonili nečistoću. Nakon pranja jasno ćete uočiti ogrebotine, kao i mat izgled fara.

Površinu oko farova zaštitite papirom ili trakama. Išmirglajte farove šmirglom oznake P800 i tako ćete ukloniti sitne ogrebotine.

Poliranje pastom za zube

Nakon šmirglanja farove prebrišite suhom krpom kako biste ih osušili i pripremili za poliranje. Slijedi najvažniji korak, a to je poliranje pastom za zube.

Dovoljno je da pastu nanesete na parče suhe pamučne krpe i malo jačim, kružnim pokretima započnete poliranje.

Napomena: Nikako ne koristite vlažnu krpu i pastu ne miješajte sa vodom. Nakon poliranja, farove operite blagim deterdžentom, kao što je tečnost za pranje posuđa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.