Uska kao slamka: Žena sa najtanjim strukom u istoriji!

Etel nije imala prirodno tanak struk, već je godinama radila na tome da ga dovede do onoga što je njen muž vidio kao savršenstvo.

Djevojke se oduvijek trude da dotjeraju svoju figuru do savršenstva, a tanki struk je oduvijek krasio zgodne djevojke i isticao njihovu figuru pješčanog sata, sve dok ne pretjeraju.

Etel Grendžer rođena je 1905. godine u Čestertonu u SAD, postala je poznata po svom tankom struku koji je ušao u istoriju kao najtanji ikada. Etel nije imala prirodno tanak struk, već je godinama radila na tome da ga dovede do onoga što je njen muž vidio kao savršenstvo.

Do 23 godine života ona je nosila obične široke haljine, koje je njen muž prezirao. Da bi mu udovoljila počela je da nosi korsete i strukirane haljine. Korsete je u početku nosila smo danju, a na njegovo insistiranje kasnije ga je nosila i noću, dok spava.

Tokom godina sužavala je svaki model korseta, koji nije mogla da zakopča, sve više i više. U početku je bilo nezgodno i tijesno, jer nije rano počela da ga nosi, pa njena rebra nisu bila dovoljno fleksibilna da se prilagode konstantnom stezanju. Ali sa svakim sljedećim korsetom prepravljanja je bilo sve manje dok je ona, a posebno njen muž bio sve zadovoljniji.

Nakon dugog niza godina Etel je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa najtanjim strukom, širine samo 33 centimetra. Njeni pirsinzi su takođe privlačili pažnju, imala je 13 minđuša u jednom uhu, kao i nekoliko u nosu. Prije nego što je počela da nosi korsete struk joj je bio širok 55 centimetara.

Čak i u 52 godini njen struk je bio 35 centimetara.

Etel je umrla noseći korset u Pitsburgu 1982. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.