Uspješno održana donatorska večer za djecu Kenije

Među nazočnima su bili predsjednik Matice hrvatske – ogranak Široki Brijeg Predrag Kožul, premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević.

Program je otvorio Frano Vukoja koji je kazao kako je cilj donatorske večeri pomoći djeci i mladima koji su smješteni u domove i nemaju mogućnosti za školovanje, napomenuvši kako Nives Skoko iz Širokog Brijega uskoro odlazi u župu Sv. Franje Lower u Subukiji kako bi pomogla franjevcima i volonterima koji rade s narodom.

U nastavku večeri prikazan je i dokumentarni film Jakova Sedlara pod naslovom “Put dobrote – fra Miro Babić među Kenijcima” koji govori o djelovanju jednog od najmlađih hrvatskih misionara fra Miroslavu Babiću, članu Franjevačke provincije Bosne Srebrene koji je gvardijan samostana u Subukiju, u Keniji.

Nakon završetka filma posjetitelji su donirali novce za obnovu škole Sv. Franje u Subukiji, pomoć djeci u sirotištu “Mali dom” te za dječje školarine, koje u prosjeku iznose 150 eura godišnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.