Usvojili djevojku, pa je tjerali da kopa sebi grob

Idi iskopaj svoj grob. Briga me da li ćeš da umreš, niko te neće tražiti. Ti ionako nisi prijavljena ovdje – rekla je nova mama djevojčici sa dječjom paralizom koju su roditelji napustili nakon rođenja.

Noru Gejtlej (26) su usvojili roditelji na Floridi, zatim su je dali nasilnoj porodici u Tenesiju, jer više nisu htjeli da brinu o njoj.

Njeni biološki roditelji su je napustili nakon rođenja u Kini, u sirotištu je dobila dječju paralizu i mislila je da je najsrećnija djevojčica kad se preselila na Floridu. Život u SAD je u početku bio “kao u snu”, ali je ubrzo sve krenulo po zlu.

Roditeljima sa Floride je ubrzo bilo dosta Nore, optužili su je da je udarila njihovo dijete i odlučili su da je daju drugoj porodici. Ona je sa 14 godina prešla da živi kod novih roditelja u Tenesi.

Nora kaže da je bila prisiljena da iskopa svoj grob i čisti pod četkicom za zube, nakon što ju je par koji ju je usvojio “prebacio” kod žene koju su upoznali na internetu.

– Idi iskopaj svoj grob. Briga me da li ćeš da umreš, niko te neće tražiti. Ti ionako nisi prijavljena ovdje – ispričala je djevojčica riječi svoje nove mame.

Ona je jedna od devetoro djece koje je usvojila agresivna porodica iz Tenesija, a par je imao ukupno 17 mališana. Svi su se spasli zahvaljujući medicinskoj sestri koja je Nori dala kasetofon da dokumentuje zlostavljanja.

Majka iz Tenesija je osuđena 2006. na šest mjeseci zatvora kada je priznala krivicu po 14 tačaka optužnice za zlostavljanje djece i jednu tačku za trgovinu ljudima.

Nora Gejtlej sada živi sama i radi u ljekarskoj ordinaciji.

– Srećna sam. Imam ljude koji me vole i brinu o meni. Skromna sam, vrlo zadovoljna i blagoslovena što sam izašla iz očajne situacije u kojoj sam bila – rekla je napaćena djevojčica.

Usvojitelji koji se kaju na internetu mogu ponuditi svoju djecu drugim porodicama, bez nadgledanja vladinih organizacija. Oni prepišu zakonsko ovlašćenje novim roditeljima, a sistem ostavlja djecu, kao Noru, nezaštićenu.

Vlasti kažu da su međudržavni transferi djece nezakoniti, ali rijetko kad prekršioci budu uhvaćeni ili kažnjeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.