Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile – ako ga uzimate svaki dan

Znanstvenici su otkrili kako ljudi koji svakodnevno konzumiraju oko jedne čajne žličice mljevenog kima gube na težini čak tri puta brže od onih koji su na dijeti, ali ne koriste taj začin.

Istraživanje je provedeno na 88 žena s prekomjernom težinom.

One su smanjile dnevni unos kalorija za 500 i pridržavale se savjeta o zdravijoj prehrani. Polovica ispitanica dobila je i preporuku da svakodnevno konzumira tri grama kima u prahu, koji bi dodale u nemasni i nezaslađeni jogurt.

Nakon tri mjeseca istraživanja, grupa koja je svakodnevno konzumirala kim postigla je bolje rezultate u gubitku težine.

Žene iz te skupine prosječno su izgubile 1,5 kilograma više od žena koje nisu jele kim.

Osim što su postigle bolje rezultate na vagi, primijećeno je da su imale čak 14 posto manji postotak tjelesne masti. Žene koje nisu jele kim izgubile su oko 5 kilograma, a postotak masti u tijelu smanjile su za ‘samo’ 4,9 posto.

Osim toga, pokazalo se da je grupa koja je konzumirala kim imala i smanjenje razine lošeg kolesterola. Rezultati su pokazali smanjenje za deset posto, što je dvostruko više od rezultata kod žena u drugoj skupini.

Znanstvenici objašnjavaju ovaj učinak time što kim sadrži mnogo fitosterola, koji mogu apsorbirati kolesterol, i tvari koje ubrzavaju metabolizam.

izvor 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.