Važna odluka: Kada bi žene trebale ući u brak?

Mnoge žene dugo biraju idealnog muškarca, i tako im prođu godine, a u 30-ima ih već polagano počne hvatati panika jer im biološki sat otkucava…

Šta učiniti ako na vidiku nema pravog i treba li “potpisati papire” prvom koji naiđe? Na to pitanje pokušala je odgovoriti Lori Gottlieb, autor knjige Marry Him: the Case for Settling for Mr. Good Enough.

Ona opisuje kako je na pragu 40. odlučila roditi dijete. Zbog pogrešnih pretpostavki i uvjerenja dugo je vremena provela sama odbacujući muškarce jer nijedan nije bio dovoljno dobar za nju. Konačno se sredila, unajmila trenera za veze i zaljubila se, piše portal YourTango.

– Pravo je vrijeme za vjenčanje kada pronađete pravog muškarca – govori trenerica za veze Ronnie Ann Ryan. Najbolja stvar koju možete učiniti kada tražite ljubav jeste prepoznati da ste naišle na pravog…

Jeste li pronašle pravog romantičnog partnera s kojim želite provesti ostatak života najbolje ćete znati sami, a pomoći će vam i ova pitanja. Nikako ne biste trebali odbacivati dobrog muškarca samo zato što je došao u ‘pogrešno’ vrijeme. Kada pronađete onoga zbog kojega će vam se srce topiti, onoga ko vas poštuje i dobro se ponaša prema vama, samo naprijed!

Šta je važno pri odluci hoćete li se s nekim vjenčati? Provjerite ovaj spisak:

1. Volite li jedno drugo?

2. Poštujete li se?

3. Je li vam zabavno zajedno?

4. Na koji se način odnosi prema vama?

5. Imate li slične vrijednosti?

6. Želite li iste stvari u životu?

7. Jeste li kompatibilni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.