Veseli se sastao sa Veslijem Klarkom

Predsednik Skup┼ítine Kadri Veselji, nakon sastanka sa biv┼íim ameri─Źkim predsednikom Bilom Klintonom, danas se sastao i sa biv┼íim komandantom Alijanse NATO-a u Evropi, generalom Veslijem Klarkom, koji je vodio vojne operacije Severnoatlantskog saveza protiv Jugoslavije 1999. godine.

Predsednik Veselji je rekao da je nakon uspe┼ínog zavr┼íetka ove zajedni─Źke misije, Kosovo u┼ílo u proces izgradnje demokratskih institucija i dr┼żavnosti, dok danas zauzima mesto na me─Ĺunarodnoj sceni kao nezavisna, demokratska dr┼żava sa jasnim ciljem za ─Źlanstvo u NATO-u i EU, prenosi RTK.

Predsednik Skup┼ítine je rekao da su “vojna intervencija i fizi─Źko prisustvo NATO-a na Kosovu dali potreban mir regionu i otvorili put za saradnju i integraciju u veliku evropsku porodicu”. Veselji je rekao da je Kosovo vec╠ü izgradilo svoje vojne sposobnosti u skladu sa standardima NATO-a i da su njegove oru┼żane snage spremne da se pridru┼że najvec╠üem vojnom savezu u svetu, NATO-u.

General Vesli Klark rekao je da je po─Źa┼íc╠üen ┼íto je imao srec╠üe da bude na ─Źelu operacije koja je zaustavila ubijanje i etni─Źko ─Źi┼íc╠üenje, uspostavila mir i stvorila uslove za povratak raseljenih.On je izrazio zadovoljstvo “dostignuc╠üima na Kosovu i rekao da c╠üe nastaviti da podr┼żava Kosovo u evroatlantskim integracijama.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐