Veterani UÇK-a: Borili smo se za slobodu, ne za vjeru i brade

Oni su nagovijestili svima onima, kako su ih nazvali “reketašima i prodatim ljudima radi stranih interesa, koji se se sada uobrazili bradom i kratkim pantalonama i ponašaju se antialbanski”, da su vojnici ove brigade tokom rata bili raspoređeni između operativne zone “Dugadžin”, i da su  bili uz Ramusha Haradinaja ali i danas radi nacionalnih ideala nastavljamo zajedno.

“Poslijednjih dana, taj šljam pod islamskom kapom zloupotrebljava imena boraca Oslobodilačke Vojske Kosova, kao što je slučaj sa našim herojima i saborcima, komandantom “Brada”- Nijazi Azemi, Muje Krasniqi i mnogi drugi.

Još jednom kažemo ovima da su u službi terora i da je nas, borce OVK-a na frontu pridružio ideal da žrtvujemo i život samo za slobodu naše Domovine, za slobodu Kosova. I tad, a i sad, nismo podjeljeni prema vjeri, bez obzira da li je musliman ili katolik, rame uz rame smo se borili onako kako su se Albanci historijski borili, jer je prije svega bila i ostala domovina”, stoji u saopštenju veterana OVK-a.

Prema njihovim navodima, svaka osoba koja pokušava da ocrni i zloupotrebi ovaj ideal smatraće se neprijateljem domovine i albanskog naroda u cjelini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.