Vezala desetogodišnjeg sina lancima da ne bi postao član bande

Irma Navaro (37) iz Santa Ane u Kaliforniji vezala je lancima oko nožnih članaka svog destogodišnjeg sina, nakon što mu je prethodno obje noge ugurala u jednu nogavicu šortsa, i tako ga je ostavila kod kuće, navodno sa dosta hrane i igricama, da bi bio na sigurnom dok je ona na poslu. Ona tvrdi da je to učinila jer je dječak počeo da skita i kasno dolazi kući, te se uplašila da se druži s pripadnicima bandi.

Njen sin je, međutim, ipak uspio da se oslobodi iz stana i da skakućući izađe pred kuću, gdje su ga dvije žene pronašle kako leži na travnjaku i plače. 

Kada je rekao da ga je lancima vezala majka pozvale su policiju, te je Navarova, samohrana majka troje djece koja za život zarađuje kao čistačica, uhapšena i optužena za zlostavljanje djeteta, dok je dječak oslobođen lanaca i zajedno sa ostalo dvoje njene djece stavljen pod starateljstvo države i smješten u dom. 

U vrijeme dok joj je srednji sin bio vezan kod kuće, starije dijete se nalazilo u školi, a mlađe kod bebi siterke. Navarova tvrdi da joj materijalne prilike nisu dozvoljavale da angažuje nekoga ko bi joj čuvao oboje mlađe djece. 

Zbog toga je situaciju pokušala da riješi na ovaj, blago rečeno neobičan način, te je oko nedjelju dana ranije kupila lanac i katanac. Dječaku je najprije vezala ruke, ali tog dana mu je veoma brzo pošlo za rukom da se oslobodi, tako da je odlučila da promijeni taktiku. 

– Razumijem njenu brigu i frustraciju, ali to ne opravdava krivično djelo koje je počinila. Ne možete lancima da vezujete sopstveno dijete – kaže o ovom slučaju portparol policije Santa Ane Antonio Bertanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.