„Videla sam tragove nasilja na licu moje majke“: Oglasila se ćerka žene koja je pretrpela brutalno nasilje u domu za stare

Kosovska policija uhapsila je tri osobe osumnjičene za fizičko nasilje nad starijom ženom, a njima je određeno im zadržavanje od 48 sati, prenosi Radio Slobodna Evropa na albanskom. Ćerka starice koja je fizički zlostavljana u domu za stare u Peći, u emotivnoj izjavi, rekla je da je šokirana nasiljem koje je doživela njena majka, prenosi televizija “Dukađini”.

Žaneta Nura, u direktnom uključenju sa novinarkom Editom Dolji, dala je detalje u vezi sa slučajem koji se dogodio njenoj majci, rekavši da ju je posećivala jednom ili dva puta nedeljno.

Nura navodi da je pre četiri dana, tokom posete domu za stare, primetila znake nasilja na licu majke, ali da nije mogla da poveruje da to potiče od radnika Doma.

„Posećivala sam je barem jednom ili dva puta nedeljno, a pre četiri-pet dana videla sam tragove nasilja na licu, ali nisam mogla da poverujem da bi u takvom domu to moglo da dođe od radnika. Automatski sam izvukla majku odatle, a sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvetljen. Desilo se mojoj majci, ali hajde da se ne desi drugima“, izjavila je.

„Primeniti nasilje nad sedamdesetogodišnjom ženom… Tri sestre, jedna joj je držala ruke, dok su joj se druge smejale – to je kraj sveta. Veoma sam potresena“, nastavlja Nura.

Ćerka zlostavljane žene kaže da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi pravda bila zadovoljena.

Podsećamo, dve žene, koje su inicijalno uhapšene, osumnjičene su za krivično delo „napad“, dok je treća osoba, koja je uhapšena kasnije tokom dana, osumnjičena za delo „neovlašćeno fotografisanje ili snimanje“.

Kosovska policija je saopštila da su identifikovali dve osumnjičene žene, nakon što se video proširio društvenim mrežama 2. novembra. Na snimku se vidi radnica doma za stare kako zlostavlja stariju ženu, prenosi Euronews.

Medicinska sestra Aurona Peljaj rekla je policiji da se „branila“ od 70-godišnje žene, iako je u videu bilo jasno da starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak.

U dugačkom tekstu koji je objavio Sinjali, navodi se da je Peljajeva pravdala svoje ponašanje tvrdnjom, da ju je „ona (starica) prva napala“, jer je bila agresivna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.