VIDEO: Djevojka bez ruku koja vozi avion

Džesika Koks sa Filipina rođena je bez ruku, ali je istovremeno i pravi dokaz da volja može da bude jača od svega – ona vozi avion, surfuje, svira klavir, a od skoro se i vjerila za svog trenera tekvondoa

Džesika Koks sa Filipina pravi je dokaz da volja čovjeka može biti jača od svega: rođena bez ruku, prošle godine je naučila da pilotira avionom koristeći samo svoje noge i na taj način postala inspiracija za mnoge. Danas, nakon godinu dana, Džesika je verena za svog trenera tekvondoa Patrika Čembrlena a, takođe, u slobodno vrijeme vozi auto, surfuje, svira klavir i živi kao svaka druga djevojka.

Tokom posljednjeg gostovanja na lokalnom radiju, njen vjerenik je ispričao kako su se upoznali:

– Džesika i ja smo se upozali na tekvondou, bio sam njen lični trener. Pošto je trebalo da izvede specijalnu demonstraciju na Svjetskom prvenstvu, morali smo mnogo da vježbamo. Ubrzo nakon prvenstva, ja sam promijenio klub. Kako bih je video ponovo, pozvao sam je na večeru. Ostalo je istorija – rekao je Čembrlen.

Džesika o svom nedostatku govori često, ona je, između ostalog, i motivacioni govornik na Filipinima.

– Kada se pogledam u ogledalo, vidim jednu kompletnu ličnost a ne svoje fizičke nedostatke. Ovaj preokret nisam doživjela preko noći, bilo je teško, nebrojeno puta sam poželjela da imam ruke i bila veoma nesrećna, ali sad je drugačije, pronašla sam svoju sreću i prihvatila sebe ovakvu kakva jesam – rekla je Džesika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.