VIDEO: Hit dana! Kinezi farbaju travu u zeleno

Kineski reporteri snimili su radnike gradskog zelenila Čengdua kako užurbano prskaju zelenu farbu po travnatim površinama pored gradskih ulica. Gradski oci tvrde da je tečnost “hranljiva” i da u njoj nema ničega toksičnog.

LAŽNA ČAK I TRAVA! U kineskim gradovima obavijenim smogom život ponekad izgleda suviše sivo, ali zvaničnici grada Čengdu našli su jednostavno rješenje za uljepšavanje svog grada – zove se “Top Grin” i u pitanju je sredstvo za ozelenjavanje travnatih površina.

Kineski reporteri snimili su radnike gradskog zelenila Čengdua kako užurbano prskaju zelenu farbu po travnatim površinama pored gradskih ulica.

– Dva radnika su prskala travu koja je mijenjala boju iz žute u zelenu. Da li su farbali travu? Da li to zagađuje okolinu? – rekao je He Tao, stanovnik Čengdua, za novine “Čajna dejli”.

Ne, sudeći prema gospodinu Jangu, prodavcu u kompaniji “Top Grin” koja proizvodi boju.

– To je samo zelena boja, apsolutno nije toksična. Prodajemo je gradu najmanje pet godina. I mnogi drugi gradovi je kupuju, a popularna je i kod vlasnika golf terena – kaže Jang.

U kompaniji kažu da boja traje 10 do 14 nedjelja, da je kiša neće oprati i da od nje i zemlja dobija zelenu boju.

Neki od stanovnika su primijetili da im je i obuća pozelenjela od hodanja po “bujnim” gradskim travnjacima.

U gradskom zelenilu novinarima su rekli da je u pitanju “hranljiva tečnost” koja pomaže da trava preživi zimu, ali je Jang rekao da njihov proizvod nema hranljiva svojstva.

– Možda su nešto dodali – spekulisao je Jang.

[youtube]LlUnf-CfjMw[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.