Vlada Velike Britanije ima ukupno 68 savjetnika, a samo premijer Kosova ih ima 35

Bivši kosovski ambasador u Londonu, Muhamet Hamiti, reagovao je na vest da kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, ima 35 savetnika, od kojih su 11 zamenici ministara i uporedio je Vladu Kosova sa Vladom koju je predvodio David Kameron, piše Gazeta Express.

Poređenja radi, Hamiti je napisao, Vlada Velike Britanije u vreme premijera Kameruna, kada je Hamiti bio ambasador u Londonu, je brojala 68 političkih savetnika.

Prema njegovim rečima, ministri su imali po dva savetnika, sa izuzetkom ministra odbrane koji je imao jednog i ministra spoljnih poslova koji je imao tri (prim.red. savetnika).

Hamiti je dodao da je minisar finansija imao najviše savetnika.

Juče je najavljeno da je u Kabinetu premijera doneta odluka da se poveća broj političkih savetnika.

Decembra prošle godine, vlada koju je vodio Ramuš Haradinaj je donela odluku da premijer može da imenuje do 15 savetnika, od kojih devet treba biti iz redova nevećinskih zajednica.

Očekuje se da će Haradinj ukupno imati 24 savetnika, koji će, nakon odluke o povećanju plata primati po 1.340 evra mesečno. Očekuje se da 24 savetnika premijera primi 32.106 evra mesečno, odnosno 385.920 evra godišnje.

Kancelarija premijera je najavila i da će on imati još 11 spoljnih savetnika, ali da ovo osoblje neće biti plaćeno iz budžeta. Sa njima će Haradinaj imati 35 savetnika.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana