Vojska Kosova krenula ka Albaniji

Vojska Kosova upravo krenula ka Albaniji nakon uzastopnih zemljotresa koji su danas pogodili ovu susjednu državau.

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi razgovarao je telefonom sa premijerom Albanije Edi Ramom, a vršilac dužnosti premijera Kosova Ramush Haradinaj sa albanskim predsjednikom Ilirom Metom kako bi se informisali o stanju nakon zemljotresa koji je rano jutros pogodio Albaniju.

Thaçi je saopštio da su relevantne jedinice Kosovskih bezbjednosnih snaga već krenule u područja pogođena zemljotresom.

“Premijeru Rami sam u ime građana Kosova izrazio iskreno saučešće zbog žrtava nastradalih u zemljotresu. Uvjerio sam premijera Ramu da će Kosovo podržati Albaniju. Relevantne jedinice Kosovskih bezbjednosnih snaga već krenule u područja pogođena zemljotresom”, naveo je Thaçi.

Istovremeno, vršilac dužnosti premijera Kosova Ramush Haradinaj telefonom je razgovarao sa albanskim predsjednikom Ilirom Metom kome je preneo solidarnost i spremnost naroda Kosova da ponudi potrebnu pomoć Albaniji pogođenoj zemljotresom.

Haradinaj je naveo da je tražio od komandanta KBS-a, generala Rrahmana Rame i direktora Policije Kosova Rashita Qalaja da mobilišu sve hitne jedinice za pomoć državi i građanima Albanije sa svim potrebnim kapacitetima.

Jutros u 03:55, zemljotres jačine 6,3 stepeni pogodio je Albaniju gdje je epicentar bio Drač, dok je podrhtavanje tla zabilježeno i na Kosovu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana