Volkswagen predstavio lebdeći automobil u obliku jajeta! (VIDEO)

VW hovercarKada je Volkswagen pozvao svoje kupce da pošalju svoje prijedloge za vozila budućnosti, moglo se očekivati da će se među idejama naći barem jedan leteći automobil. Koncept pod nazivom “Hover car” (lebdeći automobil) toliko je oduševio kompaniju da je odlučila da ga prikaže na siteu YouTube.

Iako možda nije toliko impresivan kao “Delorean” iz legendarnog filma “Povratak u budućnost”, Volkswagenov leteći automobil sigurno će privući pažnju.

Na video-snimku se vidi kako oduševljeni par ulazi u nešto što podsjeća na džinovski jo-jo sa providnim stranicama, tj. vratima, da bi se zatim “provozali” i pokazali kako bismo u budućnosti mogli da putujemo.

“Hover car” lebdi na visini od svega 30-60 cm i kreće se elektromagnetnom mrežom puteva da bi stigao od tačke A do tačke B.

Njegova velika prednost je sposobnost manevrisanja, jer se bez problema okreće u mjestu. U unutrašnjosti robusnog vozila bezbjednost garantuju senzori koji detektuju prepreke i kompjuter koji automatski smanjuje brzinu u slučaju opasnosti od sudara.

Ovaj jedinstveni automobil je rezultat “projekta za narodni automobil”, pokrenutog u Kini prošle godine, a na site projekta uključilo se trideset tri miliona posjetioca, sa više od 119.000 ideja.

Među idejama predstavljenim na Sajmu automobila u Pekingu, jesu i “Music car” i “Smart key”.

“Smart key” prati trend ka ugrađivanju online tehnologija u vozila. Tanak “pametan” ključ ima touchscreen visoke rezolucije koji posredstvom 3G mreže obavještava vozača o količini goriva u rezervoaru, klimatskim uslovima i bezbjednosti vozila.

“Music car” je opremljen organskim svijetlećim diodama, koje omogućavaju da se boja vozila mijenja zavisno od muzike koju vozač pusti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.