Zagreb: Sukob demonstranata protiv EU i policije

Glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić potvrdila je da je pet osoba privedeno zbog pokušaja skidanja europske zastave te da je “obrada” nad njima u toku.

Skup je organizirao “Pokret za Hrvatsku NE u EU”, čiji su predstavnici upozorili da će Hrvatska ulaskom u EU izgubiti teško stečenu suverenost i samostalnost u Domovinskom ratu i biti podređena interesima krupnog kapitala i političkih elita.
Optužili su aktulanu i bivšu vlast za izdaju nacionalnih interesa. Hrvatskoj u EU prijeti rasprodaja nacionalnog bogatstva i ugroza nezaštićene poljoprivrede, ribarstva, prerađivačke industrije i brodogradnje, smatraju protivnici ulaska u EU.

Ekonomija Europska unije naočigled se raspada i to jasno pokazuju nemiri u Grčkoj i Rumunjskoj te kriza u Italiji, Portugalu i Irskoj, naveli su.

Među privedenima su predsjednik Udruge Pravednik Natko Kovačević, jedan od organizatora skupa Marko Francisković, Ivan Pernar iz Saveza za promjene te čelnik Autonomne hrvatske stranke prava Dražen Keleminec, koji je pokušao spriječiti odvođenje uhićenih policijskim vozilom.

To je popraćeno skandiranjem prosvjednika “Izdaja, izdaja!” i pozivom na ostavku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Natko Kovačević iz udruge Pravednik prije skupa bio je u kraćem verbalnom sukobu s policijskim zapovjednikom pri legitimiranju.

Skupu je nazočilo, po novinarskoj procjeni, više stotina prosvjednika, a bilo je i pristaša ulaska Hrvatska u EU koji su dobacivali govornicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.