Zamjena srpskih vozačkih dozvola po istoj proceduri kao UNMIK-ovih

srb-dozvola

Početkom naredne sedmice počinje zamjena vozačkih dozvola dobijenih u Srbiji nakon 1999. godine po istoj proceduri kao i kod dozvola izdatih od strane UNMIK administracije.

Rasim Demiri, poslanik Skupštine Kosova iz redova bošnjačke koalicije VAKAT, kaže za naš portal da je u četvrtak razgovarao sa ministrom za unutrašnje poslove Kosova Bajramom Rexhepijem o zamjeni vozačkih dozvola dobijenih u Srbiji nakon zavrsetka rata 1999. godine, a o čemu je info-ks.net pisao prije nekoliko dana.

“Ministar Rexhepi mi je rekao da će početkom naredne sedmice početi zamjena tih dozvola po istoj proceduri kao i kod dozvola izdatih od strane UNMIK-a”, kazao nam je Demiri, koji je i član Komisije za bezbjednosne snage Kosova i unutrašnje poslove, bez dodatnih informacija.

Veći broj Prizrenaca, među njima i Bošnjaci, naime, suočava se u posljednje vrijeme sa problemom vozačkih dozvola dobijenih nakon rata na prostoru bivše Jugoslavije, najviše u Srbiji. Dozvolama je istekao desetogodisnji rok pa neznaju šta treba da rade.

“U to vrijeme na Kosovu nije bilo institucija za polaganje vozačkog ispita. Pošto su mi kola bila neophodna dozvolu sam legalno dobio u Novom Pazaru. Prošlo je 10 godina od tada pa neznam šta da radim. Dozvolu treba produžiti, a gdje i kako? Čujem da ime problema. Neko mi reče da treba opet ovdje da polažemo, ili ćemo moći da ih produžimo”, kazao nam je prije nekoliko dana jedan Bošnjak uz molbu da mu ime ne spominjemo. Obećali smo da ćemo dobiti dodatne informacije i evo to obećanje ispunjavamo.

Izvor: Info-ks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.