Želite da vam je kuća uvijek čista? Ove 4 promjene čine veliku razliku

Sigurno padate na nos od posla u stanu, a on vam nikada nije dovoljno čist. I uvijek se pitate zbo čega je to tako? Otkrićemo u čemu je tajna za uvijek čist stan.

Kako da imate uvijek čist stan?

Ako želite čist stan, dovoljno je da usvojite ove četiri navike.

1. U stanu se ne nose cipele

Ok, bonton zabranjuje izuvanje, ali – to se odnosi samo na goste! Oni ipak dolaze samo povremeno i nakon toga vas svakako čeka detaljnije čišćenje. A svi vi koji živite u domu, možete se kroz njega kretati u kućnim papučama. Ulazak u stan sa cipelama ne samo da povećava prljavštinu, već može biti i opasan. Ulična prljavština nije dobra za zdravlje, pa je dobro da cipele uvijek ostavite u hodniku. Ne, ne treba ni na trenutak da uletite da nešto uzmete.

2. Tajna čistog stana je u tome što njegovi stanari odmah pospremaju za sobom

Ovo je navika urednih domaćica koju će vam biti najteže da postignete. Jer, potrebno je da naučite sve svoje ukućane da očiste svoj nered. Zamislite ako svako pokupi svoje stvari, tašne, odnose cipele na mesto, veš spusti u korpu, uredno ga poslaže u ormare, opere suđe za sobom, pobaca svoje smeće, složi svoj krevet… Opa, pa to je toliko manje posla za vas! Da, to što svako sklanja za sobom je najveća tajna stana koji je uvek čist.

3. Nikada ne izlazite iz sobe praznih ruku

Ne morate da čekate vikend i detaljno spremanje da biste sve stvari vratili na svoje mjesto. Dovoljno je da svaki put kada izlazite iz neke sobe iz nje ponesete po jednu stvar koja joj ne pripada. Ovim vrlo malim manevrom možemo imati ogroman uticaj na čistoću našeg stana.

4. Tajna za uvijek čist stan je da radite nekoliko stvari istovremeno

Da biste uvijek imali sve na svom mjestu, važna je veština multitaskinga. Na primjer, dok razgovaramo sa članovima naše porodice, možemo da presavijemo odjeću i onda je spakujemo u orman. Treba pametno da raspolažemo vremenom, a stan će biti čistiji!

preuzeto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.