ŽESTOKI RAT ZBOG YOUTUBE KANALA: Južni vetar na sudu!

Malovčić, Kitić i Suljaković su se dogovorili sa nekadašnjim kompozitorom, dok je on na sudu sa Draganom Mirković i Sabinom Sakić

Pravi estradni, a sada i medijski rat zbog pjesama na Youtube i velikog novca koji se vrti oko svega toga, traje već mjesecima, a glavni sudionici su nekadašnji pjevači i kompozitor „Južnog vetra“.

Dragana Mirković, Mile Kitić, Kemal Malovčić, Šemsa Suljaković i Sinan Sakić su nesumnjivo pjevači koji i dan danas obaraju rekorde po gledanosti i slušanosti njihovih pjesama na ovom poznatom svjetskom kanalu. Njihove pjesme iz tog perioda donose  ogroman novac kako onima koji su ih pisali, tako isto i onima koji vode Youtube kanale sa pjesmama pomenutih pjevača.

Ruše kanale

A, sada su odlučili da se i sami pjevači pobune,da se dogovore sa Miodragom M. Ilićem poznatim kao Mile Bas osnivačem „Južnog vetra“ i autorom skoro svih pjesama.

Jedan od onih koji trenutno najviše trpi zbog toga je Kemal Malovčić, pa smo ga kontaktirali da nam objasni o čemu se uopšte radi.

-Znam, ovih dana se dešava dosta toga. Obaraju se kanali sa mojim pjesmama, a to je u stvari rat između Mileta Basa i jednog provajdera iz Austrije, koji želi da zaštiti sve moje pjesme. Radi se o tome da je sada prepucavanje između Armana Fejzića i Mileta Basa. I jedan i drugi imaju svoje ljude koji ruše kanale jedni drugima, a ja opet ne želim da se zamjeram niti sa Miletom niti sa njim. Naravno, ja sam se dogovorio sa Miletom Basom i ja ostajem kod njega, jer su na njegovim stranicama milionski pregledi. Ja trebam uskoro od Youtube da dobijem Zlatnu plaketu kao pjevač sa najviše pregleda. Isto tako znam da je i Sabina Sakić odlučila da preuzme sve kanale od Sinana i da ona zajedno sa njenim timom sve to kontrolira. Dragana i Mile Bas su svakako u tom nekom ratu, non-stop su po sudovima, a Mile Kitić se dogovorio sa Miletom Basom i on dobija sve svoje tantijeme na vrijeme. Armin je srušio jednu Miletovu stranicu koju je napravio za mene, a sada Mile Bas hoće da sruši njegovu kompletnu mrežu.

A, gdje ste Vi, kao pjevač u svemu tome?

-Ništa ja tu trenutno ne mogu. Moju stranicu je radio, radi i vodi jedan dečko iz Breze, a zove se Irman Šabić. On je mene štitio, a onda je Mile odlučio da sve preuzme, pa je onda ovaj iz Austrije izbacio mene iz mreže. Onda je mene zvao Mile Bas i rekao mi da treba pod hitno da spasimo moju stranicu na kojoj ima preko 100 miliona pregleda.

Pa ko uzima novac od tih pregleda?

-Ja dobijam novac od pregleda koji su na mojoj stranici, Mile dobija od svojih. Mile dobija 12 posto, a provajderi opet traže svoj novac. Mogu samo da kažem ja sam sa svima dobar, dobijam lovu i tamo i vamo. A, to što se oni ruše, međusobno prepucavaju, to je opet njihova stvar.

Možete li ih zaustavi da se to prekine?

-Pa, ne mogu. Taj mali je skinuo i Sinanovu stranicu. Zakuhao je i sa Sabinom Sakić. Ma, vjeruj mi tu se više ne zna ko koga ruši, ko sa kim sarađuje. Pa, Dragana Mirković je srušila dvadeset godina staru Miletovu stranicu i preuzela kontrolu nad njom. Jednostavno u pitanju je velika lova i to je to.

Kontaktirali smo i Sabinu Sakić, suprugu rahmetli Sinana Sakića, a ona kao da je jedva dočekala da nekome otvori dušu i konačno sve iznese u javnost.

-Mile Bas je jako pokvaren i to je jedno veliko zlo od čovjeka. Ja sam svojevremeno radila četiri godine za diskografsku kuću „Diskos“, i bila sam svjedok kada je Mile Bas vrećama nosio novac kući, što u francima, što u njemačkim markama. On je već tada pljačkao sve pjevače „Južnog vetra“. Kada je on objavio emisiju „Put u legendu“ o Sinanu, moj Sinan je već tada bio bolestan. Neko je to Sinanu javio i on je obavezno htio to da pogleda. Kada je Sinan vidio tu emisiju, odgledao je do kraja, nakon toga se isplakao kao nikad. Toliko je bilo laži i bljuvotina u toj emisiji o Sinanu, meni, da je to užasno. Nakon te emisije moj rahmetli Sinan mi je rekao da odmah tražim advokata. Pored mene advokate su uzeli i Mile, Dragana, Šemsa a sve u saradanji sa  „Diskosom“. Bila je to zajednička tužba protiv izrabljivanja svih njih, pa sada ja moram umjesto Sinana da idem na sud. Sinan je već tada rekao da će sve iznijeti u javnost, a meni je rekao: „Molim te Sabina, ako se meni šta desi od tog džukele skini svu muziku sa mojih pjesama i ostavi samo moj glas. To je ološ!

Uzimao i uzimao

-Godinama nam Mile Bas nije dozvolio da naše pjesme postavimo na naš kanal. Nikada nije ni jednom pjevaču iz „Južnog vetra“ nije dao njihov procenat, samo je uzimao i uzimao. Sinan nikada od tih milionskih pregleda nije dobio ni jedan dinar, a isto tako ni Dragana, Mile, Šemsa i Kemal. On i danas pljuje i po Sinanu, Dragani, a i dan danas troši njihove pare. On se sada tjera sa Armanom Fejzićem i javno priča da on obara te kanale, a to nije istina. Mile Bas pripada estradnoj mafiji, sada tog dečka ucjenjuje da me ubjedi da ja odustanem od tužbe protiv njega. Prošle godine je krenula tužba, a Dragana je prije mene preuzela sve njene kanale. On priča kako mene, kao, Dragana Mirković nešto drži u šaci, a ona me samo uputila na dobre advokate.

-Kada sam otišla sa advokatom kod njega na sastanak, on je svo vrijeme tako ružno pljuvao po Dragani, da mi se smučilo i pokajala sam se bila što sam uopšte došla. On je meni na kraju tog sastanka od tih silnih stotina hiljada eura, ponudio samo 3000 eura, kao zadnjem bijedniku. A, najkomičnije je bilo da je nakon tog sastanka pričao, kako sam ja došla da ga reketiram. Ja idem do kraja, dok god budem živa, sudski ću ga proganjati. Poručujem mu, ovako javno, da ja dosta toga znam, da će zbog svega završiti u zatvoru – ispričala nam je vidno potresena Sabina Sakić.

Ni Kemal, ni Sabina, a kako izgleda ni Dragana Mirković se neće zaustaviti dok stvar ne izvedu na čistac. Estradni rat oko Youtube kanala „Južnog vetra“ se nastavlja i traje jednakom žestinom.

Sabina Sakić tvrdi da se Mile Bas jako obogatio od svega:

-Po toj našoj tužbi njemu se ruše kanali, sve dok nama ne isplati naše tantijeme. On mora sve godine unazad da nam isplati procente. Međutim, njemu se osladilo da zadrži sve za sebe. Kada sam sve preračunala on je samo od Sinanovih kanala uzeo na stotine hiljada eura.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook