Životna priča manekenke Varnese iz BiH: Već godinama u kolicima, ali u maju postaje majka


Početkom 2007. godine Vernesu je rijetko oboljenje kičme prikovalo za bolesničku postelju, a bolest se pojavila u težem obliku između dvije modne revije. Umjesto na pistu, tada 19-godišnja manekenka završila je na operacionim stolovima u Tuzli, Zenici, Budimpešti itd.

Međutim, iako je već punih osam godina prikovana za invalidska kolica, ovu 27-godišnju Zeničanku to ni najmanje ne ohrabruje da ispuni svoj san i postane majka.

“Trenutno sam u petom mjesecu trudnoće. Za nekoga ko je u mom stanju, neko bi rekao da je to teško. Istina, nije lako, jer se navikavam na kilograme, s obzirom na to da sam uvijek bila manekenski tip i nisam imala viška kilograma. Tako sam građena, pa mi je neobično da imam stomak, ali polako se navikavam”, kaže Krišto.

Prije trudnoće, a i prva tri mjeseca Vernesa je, kako kaže, redovno vježbala u teretani, pri čemu joj je pomagao njen suprug Oliver, koji joj je ujedno i najveća podrška.

“Mislim da nema ništa ljepše od toga da žena bude trudna. Sve u svemu, za sada se osjećam super. Malo sam istraživala što se tiče žena koje su u invalidskim kolicima, a koje su trudne. Posljednja dva mjeseca znaju da budu kritična zbog bolova u leđima, jer su nama još odranije slabi ti mišići. Ne znam koliko su slabi moji, jer sam se već kretala na štakama i nisam stalno bila u kolicima. Dosta sam trenirala i ne znam kako će na mene uticati ta posljednja dva mjeseca, ali daj Bože zdravlja, pa nekako ću i to izgurati. Porodiću se na carski rez, jer imam pločicu u vratu zbog operacije, pa mi je nekako tako sigurnije” poručila je Krišto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.