Zukorlić: Mogu da napravim Ujedinjene srbijanske emirate

“Mogu ih svojim programom odbraniti od nas (Bošnjka), od Albanaca, od Mađara, od svih drugih etničkih zajednica, ako treba i od NATO pakta, jer kažu da sam i sa njima u dobrim odnosima”, rekao je Zukorlić što je propraćenno smijehom okupljenih.

“S Putinom nisam nešto blizak, ali našao bih načina da se i sa njim dogovorim. Od svih njih mogu da ih odbranim, ali od njih samih ne mogu, jer zaista ako je neko suicidan, ako neko riješi da se uništi, ne možete ga ničim spriječiti, to je nauka dokazala”, rekao je muftija.

“Nadam se da nije tako, ali ako bude, šta da radim. Ponudio sam put spasa za brod koji se zove Srbija se talasa”, dodao je Zukorlić.

“Taj brod se ljulja, nagrižen je, probijen na više mjesta, kidali lopovi, gusari daske, pa nosili da nalože vatru, sa broda na kome sjede, stoje i tu ima Bogami da se krpi dosta”, završio je svoj opis Zukorlić.

Nema kapetana bez kape

“Ali, nema vremena više za čekanje, moramo jako brzo prihvatiti ovaj program za spašavanje toga broda, a ne može brod bez kapetana. Koga ćemo za kapetana?”- zapitao je muftija što su njegove pristalice dočekale uzvicima: “muftiju, muftiju.”

“Ima li kapetana bez kape?”- zapitao je muftija, na šta su okupljeni uzvratili povicima “Nema!”, a on primjetio da je “kapetan bez kape, neozbiljan kapetan” i dodao da misli, makar to neskromno zvučalo, da je došao vakat za novog, pravog kapetana”.

On je političke protivnike koji su dosad vodili Sandžak nazvao “ucijenjenim ljudima” za koje je jedini spas da budu pobijeđeni, jer nema drugog načina, kako je kazao, da se oslobode iz tog kaveza.

Zukorlić je na skupu pozvao Bošnjake za glasaju za BDZ, istakavši da izborna pobjeda “nije samo građanska i patritotska, nego i moralna, vjerska i nacionalna obaveza najvišeg mogućeg ranga.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.