Zukorlić ne da svoje glasove

“Ja nemam takve ambicije i to je moja prednost. Neću pristati na dogovor u kome će neko dobiti podršku mojih glasača, a da to bude rezultat nekog banalnog političkog dogovora gdje mi se nešto nudi ili obećava”, rekao je on.

Na pitanje novinara da li je razgovarao sa liderom SDA Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom, Zukorlić je rekao da sa njim do sada nije ostvario ni posredne ni neposredne kontakte i ponovio da do promjene u njihovom odnosu može doći jedino kada islamska zajednica bude jedinstvena.

“Ključna prepreka u normalizaciji odnosa između mene i Ugljanina jeste jedinstvo islamske zajednice koje je uzrokovano sa njihove strane i onog trenutka kada otklone štetu koju su napravili može doći do razgovora”, dodao je Zukorlić.

On je naveo da je Ugljanin za njega jedan od legitimnih političara među Bošnjacima i da će poštovati legitimitet koji su mu dali građani.

Zukorlić je, komentarišući izjavu predsjednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića da je muftija doživio debakl na izborima u Srbiji i da više ne može biti ni vjerski lider, rekao da je Ljajić posljednji čovjek koji će se pitati za to.

“Da li ja mogu ili hoću biti muftija Rasim Ljajić je zadnji čovjek na kugli zemaljskoj koji će se za to pitati”, rekao je Zukorlić, prenosi agencija Beta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.