17 minuta užasa: Terorista iz džamija prenosio na Facebooku pokolj uživo

Kako javlja Sky News, terorist koji je počinio strašan pokolj u novozelandskim džamijama svoj krvavi pohod prenosio je uživo putem interneta. Sky News je imao priliku vidjeti tih 17 minuta live streaminga i donosi sažet opis.

Na početku vidimo plavokosog bijelca koji se vozi u autu prema džamiji Al Noor, a u pozadini se čuje muzika. Hoda po pločniku prema ulazu.
Dok se približava vratima džamije, izvlači oružje i uperi ga u ljude koji stoje unutra. Eksplicitna snimka onda prikazuje kako terorist puca na ljude u hodniku, da bi nakon toga ušao u dvoranu s puno vjernika i nastavio pucati.

Index objavljuje skraćenu verziju snimke na kojoj se ne vide žrtve masakra u ChristChurchu.

Terorist se vraća u glavnu dvoranu i nastavlja ubijati. Može se vidjeti kako ubija čovjeka koji pokušava pobjeći i da puca u tijela koja leže na podu.
Nakon pet minuta paljbe terorist je otišao u svoj auto, promijenio oružje i onda se vratio u džamiju.

Nastavio je ubijati sve ljude koji su pokazivali znakove života. Na snimci se mogu vidjeti imena masovnih ubojica koja je terorist napisao na svojoj odjeći i opremi. Terorist se onda vratio u svoj auto i pobjegao je velikom brzinom. Usput puca po parkiranim automobilima i obližnjoj zgradi. Na zadnjem sjedištu se vide crveni kanisteri s benzinom i oružje.

 

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana