3 namirnice za upalu sinusa

Upala sinusa je uzrokovana upalom sluznice sinusa. Razlozi nastanka mogu biti razni, a najčešći su autoimune bolesti, bakterijske, gljivične ili virusne infekcije.

cesnjak_3Upala sinusa se u pravilu liječi antibioticima, ali oni mogu imati štetno djelovanje na zdravlje. Također, nedavno istraživanje je pokazalo da učestalim uzimanjem antibiotika razvijamo otpornost tijela na antibiotike, nakon čega oni više nemaju jednako dobar učinak.

Srećom, u prirodi pronalazimo biljke koje nam mogu pomoći u ublažavanju upale sinusa, a također će smanjiti rizik od ponovnog nastajanja upale sinusa.

Narandža

Narandža je odličan izvor vitamina C koji ublažava začepljenost nosa i pomaže u pročišćavanju sinusa. Udisanje mirisa narandže će također pomoći u čišćenju sinusa. Istraživanja su pokazala da se svakodnevnom konzumacijom narandži može značajno smanjiti rizik od nastanka upale sinusa, što je pravi izazov za osobe koje su najmanje jednom patile od upale sinusa.

Češnjak

Češnjak ima odlično antibakterijsko svojstvo i učinkovito će ublažiti upalu sinusa uzrokovanu bakterijskom infekcijom. Alicin, sastojak koji češnjaku daje prepoznatljiv miris, ima antibiotsko djelovanje, zbog čega je jako djelotvoran u liječenju upale sinusa.

Kopriva

Kopriva će ublažiti simptome upale sinusa, uključujući nadraženost očiju i svrab nosa. Kopriva će potaknuti rad imunološkog sistema koji će se učinkovitije boriti protiv infekcije sinusa. Također će potaknuti oslobađanje sluzi iz sinusa, koja je glavni uzročnik nepodnošljive boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.